Agenda

16-04-2023  –  Voorjaarsconcert
04-05-2023  –  Dodenherdenking Betjesplein Maasniel
24-12-2023  –  Nachtmis Kathedraal Roermond

 

De Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging

De Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging, ook wel “Zang en Muziek” genoemd, is een gemengd koor met ruim zeventig leden en is al bijna anderhalve eeuw actief binnen de Roermondse gemeenschap en ver daarbuiten. In 2023 viert “Zang en Muziek” het 150 jarig bestaan! Regelmatig verzorgt de Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging concerten. Moderne muziek wordt afgewisseld met grootse klassieke nummers die gehoord mogen worden.

In 2013 heeft “Zang en Muziek” het 140-jarig bestaan gevierd met diverse prachtige uitvoeringen. De aftrap van de feestelijkheden rond dit jubileum vond plaats op vrijdag 28 september 2012, met het concert: “Voices and Feelings in concert”. Hieraan werkten mee Guido Dieteren en zijn Feelings-ensemble en de sopraan Wendy Kokkelkoren.
Het koor vervolgde haar muzikale weg met een prachtig concert in oktober 2016: “Cry of the Earth”, solist was Sef Thissen.
Ook in oktober 2018 -het koor bestond in dat jaar 145 jaar- vond er weer een bijzonder concert plaats met als onderwerp “Opstand”. Onze soliste was toen cabaretière/zangeres Karin Bloemen.

“Zang en Muziek” staat onder leiding van de Kerkraadse dirigent Dion Ritten.
Vaste pianist/organist is Véron Jongstra, eveneens uit Kerkrade.

lees meer