Jubileumconcert

30 januari 2018

In de overvolle Minderbroederskerk trakteerde de jarige Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging zaterdag 7 april haar gehoor op een concert ter gelegenheid van haar 145-jarig bestaan. Naast “Zang en  Muziek” werkten aan dit jubileumconcert mee sopraan Amber Nelissen en het Ensemble van het Chèvremonts Mannenkoor. Het concert was een mix van verschillende stijlen, die het publiek aansprak.
In zijn inleiding zei voorzitter, André Donders, trots te zijn op de leeftijd van het koor, dat nog steeds springlevend is. “Als we bedenken dat we een tijdgenoot zijn van de provincie Limburg in de huidige vorm, dat vorig jaar 150 jaar bestond, kunnen we stellen dat we ons bestaansrecht hebben bewezen”. “We zingen niet alleen met 70 mensen, maar we vormen ook een sociaal verband. En juist die combinatie zorgt voor de broodnodige harmonie”, aldus André, die tot slot constateerde dat in tegenstelling tot veel andere verenigingen het koor niet kampt met een afname van het aantal leden, maar juist met een toename ervan.

Terug naar het overzicht