Balkonconcerten Roermond 2019

9 juni 2019

De 8ste editie van de balkonconcerten in Roermond stond dit jaar in het teken van “Roermond en haar kunstenaars”.
Voor deze gelegenheid waren de balkons versierd en er viel een verscheidenheid aan muziekgenres te beluisteren. Een aantal VVV stadsgidsen begeleidden de deelnemers tijdens een muzikale wandeling door de binnenstad.

Het heeft wel wat, die balkonconcerten. Terwijl er normaliter vaak alleen maar op ooghoogte in de etalages van de winkels wordt gekeken, door het winkelende publiek, richtten de bezoekers zich nu op de balkons van de veelal historische panden. En daar werd ook nog gemusiceerd vocaal en instrumentaal. Dus oog en oor kwamen beiden aan hun trekken.

De hele sfeer doet mij een beetje denken aan Italië, de smalle straatjes, de met bloembakken versierde balkons, misschien ook nog ergens een waslijn met wapperende kledingstukken en daar ergens tussenin Romeo die zijn Julia (Juliet) toezingt. Och ja, een beetje romantiek is toch mooi op zo’n zonnige zondagmiddag in de binnenstad van Roermond.

“Zang en Muziek” was deze 8ste  editie ook aanwezig. Wij waren gevraagd de opening, door wethouder Frans Schreurs, muzikaal te omlijsten.
Ook het carillon, in het torentje van het stadhuis liet zich horen. Dit klokkenspel of beiaard is geschonken ter gelegenheid van het 750-jarig bestaan van de stad Roermond. Het beeldenspel bestaat uit verschillende figuren.  De nar, de kleermaker, de papierschepper, de bisschop, de vorstin, de bouwmeester, de orgeldraaier en de smid. Alle beelden verwijzen naar de historie van Roermond en zijn gemaakt door de Nederlandse kunstenaar Nicolas van Ronkenstein. Dus dit intermezzo paste prima bij het thema “Roermond en haar kunstenaars”.

Het was een mooi gezicht ons koor, daar op de markt voor het stadhuis, met de heldergroene
accessoires. (Het is misschien een idee, de corsages ook nog in een andere kleur te maken bijvoorbeeld rood of geel het oogt heel fris en speels).

Het was best druk op de markt. Het weer was prima, het zonnetje scheen en het publiek had er duidelijk zin in. Wij trouwens ook. Alleen was het jammer, dat we buiten het Roermondse Volkslied maar drie andere liedjes mochten zingen, terwijl we meer stukken hadden ingestudeerd. En we hadden nog wel zulke mooie liedjes op ons programma staan. We waren eigenlijk nog lang niet uitgezongen. Maar leuk was het wel, zingen op die plek voor het stadhuis op de markt.
De volgende keer weer en dan hopelijk iets langer!

Terug naar het overzicht