Concert RCG Roermond

Op donderdagavond 20 december gaven wij een Kerstconcert in het RCG Roermond, in de volksmond ook wel het Godshuis of de Pollart genoemd.

Het RCG is een historisch gebouw in de binnenstad; de mooie, gezellige sfeer die er hangt werd nog eens verhoogd door de feestelijke Kerstversiering.

Voor ons concert was onder de bewoners redelijk wat belangstelling en het werd in ieder geval zeer gewaardeerd. Het geeft een goed gevoel om te zingen voor bewoners van een zorgcentrum, inrichting, ziekenhuis, kliniek en wat dies meer zij, kortom een zogenaamd sociaal concert te geven. Een prima initiatief van ons bestuur.

Er werd ons door de leiding wel geadviseerd in de toekomst dit soort concerten in de middag te geven, omdat in de avonduren veel bewoners zich terug trekken op hun kamers.

Dit advies heeft het bestuur zich ter harte genomen, het streven is om op een zaterdag of zondagmiddag rond de Kersttijd een concert te verzorgen.

In ieder geval zou het mooi zijn als we elk jaar een dergelijk concert mogen geven. Mensen even hun sores doen vergeten en ontroeren met Zang en Muziek dat is toch – zeg zelf – iets heel moois in het leven.

(Uit het verenigingsblad De Maerelink)