De pianist

Véron Jongstra

Véron Jongstra begon haar pianostudie bij privédocent Jan Kollee. Vanaf haar 17e jaar volgde zij lessen aan de Muziekschool Weert, waar zij zich voorbereidde op het toelatingsexamen piano aan het Maastrichts Conservatorium. In 1984 begon zij haar beroepsopleiding hoofdvak Piano aan het Maastrichts Conservatorium bij Avital Schönfeld, alwaar zij in 1990 het diploma Docerend Musicus Piano behaalde.

Zij vervolgde haar opleiding aan het Rotterdams Conservatorium bij Michael Anderson en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus in 1993. Verder behaalde zij het diploma Koordirectie van de S.N.K. aan de Muziekschool Beek.

Véron Jongstra is momenteel als docent verbonden aan de Stichting Streekmuziekschool Kerkrade en aan de Stichting Kreato Thorn. Regelmatig begeleidt zij solozangers, zoals Ernst Daniël Smid, Harrie Peeters, Hub Claessens, Frans Kokkelmans, Andrea Poddighe, Corinne Romijn, Kim Savelsbergh en Janine Kitzen.
Naast solistische optredens, zowel met orkest als in de vorm van recitals, begeleidt zijn regelmatig koren, instrumentale solisten en vormt zij een pianoduo met Esther Zaad.

Véron is vaste begeleidster van “Zang en Muziek”.

Als dirigente is zij verbonden aan het Meijels Vrouwenkoor, het Limburgs Projectkoor, de Vocalgroup Unique en het Chèvremonts Mannenkoor.