Het koor

De Koninklijke Roermondse Zang- en Muziekvereniging is een enthousiast gemengd koor en telt 73 zingende leden.
Het repertoire is zeer afwisselend: klassiek, modern, opera, musical maar ook kerkelijk, want “Zang en Muziek” luistert ook regelmatig de heilige mis op. Dus heel “allround” en dan ook nog in diverse talen.

Het koor geeft jaarlijks talrijke concerten en optredens in concertzalen, kerken etc. in Roermond en omstreken, maar ook ver daarbuiten. In het bijzonder het “Op weg naar Kerst”-concert is een jaarlijks terugkerend gebeuren waaraan door dirigent en koor met veel passie gewerkt wordt en dat elk jaar weer op zeer verassende wijze wordt gepresenteerd. Befaamde solisten verlenen hun medewerking aan dit concert. Ook aan het Concert Royal (van de vier koninklijke muziekverenigingen van Roermond) in Theater-hotel “De Oranjerie” verleent het koor graag zijn medewerking.

Een keer in de twee jaar staat een groot project op het programma met een vastomlijnd thema. Voor dit grote projectconcert gaat het koor op zoek naar zgn. projectzangers, mensen die enige zangervaring hebben en het leuk vinden om aan dit concert hun medewerking te verlenen. Ook professionele solisten worden hiervoor gecontracteerd. De uitvoering van dit bijzondere concert vindt meestal in de maand oktober plaats in de Oranjerie in Roermond.

In ’t verleden is ook regelmatig met veel succes deelgenomen aan concoursen en koorfestivals in binnen- en buitenland.

Er worden ook andere activiteiten georganiseerd voor de leden en hun partner, zoals mooie concertreizen, waarin ontspanning en inspanning met elkaar verweven zijn. Dan zijn er nog het St.Ceciliafeest, dat ieder jaar plaatsvindt en een gebeurtenis is om naar uit te kijken en de seizoensafsluiting, waarop “Zang en Muziek” op een gezellige en informele wijze de zomervakantie inluidt.

“Zang en Muziek” is een koor waarin de sfeer ontspannen is, er hard gewerkt wordt en de leden goed met elkaar overweg kunnen. Het is een heerlijk gevoel als je samen een mooi concert kunt presenteren en een goede prestatie bij een concours kunt neerzetten.

Kortom:

Samen mooie muziek maken is een geweldige vorm van ontspanning en een gezonde manier om stress af te bouwen. Bovendien is zingen een interessante teamsport waarin toch het e.e.a. van het lichaam wordt gevraagd. Want bij zingen worden niet alleen de stembanden gebruikt maar ook diverse spieren. Ook een goede lichaamshouding is van groot belang bij het zingen. Hieraan wordt bij “Zang en Muziek” gewerkt d.m.v. koorscholing. Een zangpedagoog weet hierbij de mooiste klank uit het koor te halen.

Heb je er wel eens aan gedacht om in een enthousiast gemengd koor te zingen? Kom dan eens vrijblijvend luisteren of mee repeteren op donderdagavond van 20.00 uur tot 22.30 uur in Café-zaal “De Ster” of neem contact op voor meer informatie. Dirigent en leden heten je van harte welkom.

Sopranen

Alten

Tenoren

Bassen